Wattcher

De Wattcher is een energiedisplay die direct inzicht geeft in het actuele stroomverbruik in een huishouden.

Waarom de Wattcher?

In de praktijk bleek dat mensen vaak wel energie wilden besparen, maar eigenlijk niet goed wisten wat het verbruik is en waar het naar toe gaat. Bovendien vindt veel van het verbruik onbewust plaats. Zodoende ontstond het idee om het verbruik ‘uit de meterkast’ te halen, zichtbaar te maken en het bewustzijn te vergroten. Met dit als uitgangspunt is de opdracht gegeven aan de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders om een product te ontwerpen waarmee mensen direct inzicht kregen in het stroomverbruik: De Wattcher.

Het ontwerp van Marcel Wanders heeft geresulteerd in een eenvoudig,  mooi design. De Wattcher is zo gemaakt dat de gebruiker deze zelf kan installeren.

Van jong tot oud leert in no-time de betekenis van de getallen én koppelt dit aan het eigen gedrag. Zo maken oude gewoonten plaats voor nieuw gedrag en gaan mensen besparen.

Voor de lancering van de Wattcher in 2009 is samengewerkt met Eneco.

Wattcher Online
Om het energieverbruik nog beter te begrijpen is er naast de display Wattcher Online met het stappenplan. Middels opdrachten, tips en quizzen, ontdekken gebruikers stapsgewijs nog meer over het energieverbruik en hoe zij het kunnen verlagen.

Energie bepaarwedstrijden
De Wattcher en Wattcher Online worden sinds 2009 in tal van energiebespaarwedstrijden ingezet. De combinatie van inzicht, het vergroten van kennis en teamgeest is zeer succesvol; Meer dan 4000 huishoudens namen deel aan de verschillende wedstrijden. Zij bespaarden gemiddeld 15 procent energie!”

Awards

  • Winnaar van de ICT~Milieu in 2010.
  • Finalist van de Dutch Design Awards en genomineerd voor beste consumentenproduct 2009.
  • Winnaar van de Amsterdamse Innovatie Trofee 2007.

Ontwikkeling, productie en verkoop

Met de lancering is voor Wattcher, naast Innovaders bv, Wattcher bv opgericht. In nauwe samenwerking met de juiste experts is de Wattcher ontwikkelt. Dit heeft geresulteerd in een robuust product en zeer tevreden gebruikers. Voor de verkoop van de Wattcher zijn samenwerkingsverbanden opgezet met verkoopkanalen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Onder andere webshops, designwinkels, grotere warenhuizen zoals de Karstadt in Duitsland en de Mediamarkt in Nederland. Verder hebben we een goede samenwerking met bedrijven in China voor de productie van Wattcher producten.

Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen om van idee t/m realisatie van een bedrijf te komen, neem contact op met ons op. We delen graag onze ervaringen en zetten ons graag in voor realisatie van concepten die bijdragen aan een mooiere wereld.