Energie

  • Energiebesparing

    Energiebesparing is cruciaal voor het versnellen naar een duurzame energievoorziening. Immers energie die niet wordt gebruikt hoeft ook niet te worden opgewekt. Onze wens is om energie te besparen, zonder dat de gebruiker inlevert op comfort. We weten dat dit kan, want veel energiegebruik vindt onbewust en onnodig plaats. Om deze verspilling te voorkomen is een belangrijke stap een combinatie van het creëren van bewustwording, het geven van inzicht en het vergroten van kennis over energie.

  • Wat levert het op?

    Met de duurzame producten en projecten van Innovaders ontdekken mensen en organisaties waar de besparingskansen zitten op het gebied van energie. Door op het juiste moment inzicht te geven en bewustwording te creëren, maken oude gewoonten plaats voor nieuw gedrag. Voorbeelden hiervan zijn; de Wattcher een energiemonitor, de Druple voor slim douchen en Energy Challenges.

  • Energy Challenges

    Een Energy Challenge biedt organisaties, bedrijven en gemeenten een goed momentum om duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Tijdens de Challenge gaan deelnemers in teamverband 4-6 weken thuis besparen. Ze krijgen de Wattcher energiemonitor thuis, toegang tot de online omgeving met tips en zien hoeveel wordt bespaard. Gaandeweg ontdekken zij waar de bespaarkansen zitten. Er ontstaat een interessante wisselwerking tussen thuis en op het werk. Bovendien is het een goede gespreksstarter voor verdere verduurzaming op het werk of in de eigen woning.

We bieden ondersteuning bij het betrekken van medewerkers en/of bewoners, organiseren energie bespaarwedstrijden, bespaartrajecten daarnaast geven we inzicht en advies-op-maat over het energieverbruik. Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Mail of bel +31 (0)20 3868 702

Projecten:

Klimaatverbond Energy Battle

Samen met Klimaatverbond organiseren we jaarlijks een energiebespaarwedstrijd voor gemeenten in Nederland. De besparingen tijdens de energiebespaarwedstrijd zijn elke keer bijzonder hoog. Zo is de 6de editie in 2017 geëindigd in een gemiddelde besparing van 12,5% elektriciteit en 18% gas, gemeten over alle deelnemende huishoudens uit de verschillende gemeenten.

Duurzame sportverenigingen

Sportverenigingen kunnen vaak veel geld en energie besparen door hun clubhuis te verduurzamen. Dat is dus goed voor de clubkas én het milieu. Bij de energiemonitoring van sportverenigingen is het doel door middel van inzicht, begrijpen wanneer en hoeveel energie wordt verbruikt. Op basis van deze uitkomsten wordt bepaald waar kan worden bespaard.

De samenwerking startte in 2015, samen met Gemeente Amsterdam en Klimaatroute werden sportverenigingen ondersteund in het verduurzamen van het clubhuis. We hebben hiervoor het energiemonitor systeem geleverd en een analyse gemaakt van het energieverbruik en bespaarkansen. In de herfst van 2017 wordt er een Energy Battle georganiseerd, met buitensportverenigingen in Amsterdam.