Druple

Druple, slim Douchen. Helder over water.

Gemiddeld douchen we zo’n 8 minuten per keer en gebruiken daarbij ongeveer 65 liter water. Voor een gezin met twee kinderen is dat meer dan 70.000 liter warm water per jaar. Met de Druple kies je elke keer met hoeveel water je wilt douchen. Door 20 liter per douchebeurt minder te gebruiken, bespaart een 4-persoons huishouden zo’n €100,- per jaar op de warm water en de energierekening. Zo simpel is dat.

Na ontwikkeling van de Wattcher, vroegen we ons af waar in huis nog meer veel te winnen valt op het gebied van energie. Het blijkt dat douchen verantwoordelijk is voor  1/3 van het watergebruik en voor 1/4 van de warmtevraag binnen een huishouden. Het idee: geef op een mooie manier terugkoppeling, zodat mensen inzicht krijgen en zelf de controle hebben over hun waterverbruik. De Druple helpt om inzicht in het verbruik te krijgen en eenvoudig de gewenste hoeveelheid water in te stellen en te gebruiken. Door bewuster gebruik zal minder warmte en water gebruikt worden. En hoe klein de bijdrage ook lijkt, dat is positief voor een duurzamer Nederland en een duurzamere wereld. Of zoals een Afrikaanse wijsheid zegt:

‘Elke rivier begint met een druppel.’

Zo werkt het:

  • Kies: hoeveel water je wilt verbruiken
  • Draai: stel het aantal liter in (0 tot 80 liter)
  • Lekker douchen: geniet van het water!
  • Klaar: de waterstroom wordt minder als het aantal ingestelde liters is gebruikt. Langer douchen? Dat kan in een handomdraai.

Installatie:

De Druple is zo ontworpen dat de gebruiker deze zelf kan aansluiten.

  1. Draai de doucheslang los van de kraan.
  2. Draai de Druple aan de kraan, met het Druple-logo naar voren.
  3. Draai de doucheslang aan de Druple.

De Druple werkt op waterkracht, batterijen zijn niet nodig.

Waar te koop?
Op dit moment zit de Druple in de laatste testfases van de ontwikkeling. Zodra deze zijn afgerond wordt de Druple op de markt gebracht.

Meer weten over de ontwikkelingen van Druple? Neem gerust contact met ons op.